torsdag 24 mars 2016

Pinterest för författare

Jag tänkte att jag skulle skriva ett blogginlägg om hur jag använder Pinterest som en inspirationskälla för mitt skrivande. Pinterest är egentligen en samlingsplats för dina digitala anslagstavlor, där du kan sätta fast vilka bilder som helst som du kommer i kontakt med på nätet. Bilden hamnar sedan på en speciell anslagstavla och blir en länk till den hemsida som den tillhör. Du kan också gå in på andras anslagstavlor och kika runt och "re-pinna" de bilder du själv vill ha på dina tavlor.

Men hur kan bilder hjälpa någon som skriver?

1. Som inspiration. Om din berättelse utspelar sig på ett slott i en mörk skog, skriv in castle och dark woods i sökfältet och få upp massor av inspirationsbilder. Skapa en inspirationstavla bara för din berättelse och sätt fast (pinna) alla bilder som passar på tavlan. Jag har en anslagstavla som heter Inspiration 40-tal eftersom min historia utspelar sig under den tiden och där har jag samlat alla bilder jag hittat och som jag velat kika på under skrivprocessen.
2. Som kunskapskälla. Det finns massor av underbara och välskrivna artiklar på nätet som hjälp för författare. Och tonvis med författare på Pinterest som delar dessa länkar på sina anslagstavlor. Jag själv har två anslagstavlor som kunskapskällor, en som heter Skrivtips och en som heter Karaktärer (som bara innehåller tips om hur du jobbar med dina karaktärer).


Om du är intresserad av Pinterests möjligheter för författare se gärna den här videon när du har lite tid över även om den är nästan 40 min lång.Annars hittar du länken till Pinterest här och länken till min profil här.
Och slutligen här är en länk till en sida som listar upp 20 stycken inspirerande Pinteresttavlor för författare.

Hoppas inlägget har varit till någon nytta för någon :)
Glad påsk på er!

2 kommentarer:

  1. Så bra! Jag borde använda Pinterest mer, men är rädd att det plötsligt slukar en massa tidigt. Men samtidigt kan jag "jobba med mitt manus" fastän jag bara surfar runt lite. ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo visst kan det lätt bli en tidstjuv! Man får se upp :) Men jag tycker också att det kan ge mycket inspiration om man använder det på rätt sätt och med måtta.

      Radera